Spitzenreiter Borussia wint opnieuw topwedstrijd in blessuretijd

‘Koploper Borussia Mönchengladbach ontvangt Bayern München’ kopte de media in Nederland haast achteloos. Maar zo vanzelfsprekend is dat natuurlijk allemaal niet. Zo lang als we fan zijn, zijn de keren dat onze Borussia bovenaan heeft gestaan op 1 hand te tellen, sowieso na 13 speelronden. Maar helemaal een momentopname is het ook niet, want het lijkt erop of men de goede trainer met de goede nieuwe, jonge, gretige aanwinsten aan de haak heeft geslagen en dat wordt gesmeed tot een bijna top-team. Niet voor niks staan WE al 2 maanden bovenaan. Er ontstaat iets.

Also, als favoriet de Klassiker tegen Bayern in….dat is toch wel ongekend. Het leidde in de week voorafgaand al tot de nodige wedstrijdkriebels onder het bestuur en diverse leden van Aktivia-Borussia. Meestal leidt dit soort euforie tot een teleurstelling. Meestal….

0 Compilatie kerstmarkt 1

De voetbaldag begon, traditioneel in de weken voor Kerstmis, in het Weihnachtsdorf op de Alter Markt. Paul, Bart, Mark, Jelger en sinds lange tijd weer eens Carlien en Martijn waren de gelukkige aanwezigen. Sjors zou later op het station aansluiten. Traditioneel werd op deze pittoreske locatie de contributie voor het volgend kalenderjaar vastgesteld op basis van een keurige cijfermatige onderbouwing van de penningmeester: hele € 5,32 voor een heel seizoen lidmaatschap van de geilste fanclub van de geilste Klub der Welt. Eigenlijk een hamerstuk, maar uitgerekend de kascontrole-commissie had wel een heel extreem voorstel voor € 7,50. Dit voorstel werd slechts met hoon ontvangen, waardoor de aanwezigen ter plekke € 5,32 voldeden aan de penningmeester. Een enkeling zelfs contant…..

Het was dezelfde kascontrole-commissie die even zijn voetbalkennis wilde etaleren door te vragen of Robben mee zou doen……Wederom viel hem slechts hoon ten deel. En dat zou vandaag niet voor het laatst zijn.

0 Compilatie kerstmarkt 2

Na het bepalen van de contributie werd er nog een Glühweintje gedronken en we liepen naar het station om Sjors op te pikken om met de pendelbus naar het stadion te gaan. Sportief gaat het voor de wind, maar de bereikbaarheid van het stadion hebben ze in 15 jaar Borussia-Park nog niet goed weten te organiseren. Het blijft behelpen in een pendelbus die tussen alle auto’s in dezelfde file staat. Volgende keer toch met de Nextbike??

Desondanks iedereen mooi op tijd in blok 19A. Klaar voor het Spitzenspiel. En Spitze werd het, ondanks dat de eerste helft Bayern ongelooflijk goed was en eigenlijk 3-0 voor had moeten staan. Ze waren sneller, technisch vaardiger en agressiever dan Gladbach, maar goed keeperswerk, een net niet scherpe Lewandowski & co en wat Bayern-achtig geluk hielp onze Borussia aan een 0-0 ruststand. Zelfs de doellijn-technologie was ons gunstig gezind.

Na rust gebeurde het dan toch….terechte 0-1 voor Bayern. En vanaf dat moment werd alles anders. Bayern liet het wat lopen, Embolo werd ingebracht en er werd eindelijk gevoetbald. Uit de 2e corner kopte Bensebaini kiezelhard raak, 1-1. Ondertussen kwamen enkele andere voetbaluitslagen voorbij op het scherm waarbij de kascontrole-commissie steevast de verkeerde club bij het logo wist te benoemen. F95 is Fortuna Düsseldorf en niet Freiburg en ook Wolfsburg heeft een groene W als logo…..;-) Wederom slechts hoon, al moet gezegd dat de kascontrole-commissie met het seizoen fanatieker wordt en Steeds meer passie, emotie en beleving toont. Geweldig!

Al met al vorderde de enerverende wedstrijd tot aan de blessuretijd. Boeiend was het en daar kwam de zoveelste uitbraak van onze energieke aanvallers. Thuram werd echter gevloerd door verdediger Martinez en er volgde een terechte 2e gele kaart en dus rood voor Bayern en penalty voor ons. Zou het dan weeeer gaan gebeuren? En jawel, wederom een overwinning tegen een grote tegenstander in blessuretijd. Ondanks dat Carlien nog even refereerde aan een Messi-momentje uit 2011 toen Messi himself in de 97e minuut hopeloos faalde vanaf 11 meter voor onze ogen. Nu schoot Bensebaini echter feilloos binnen en dus zijn we weer Spitzenreiter!!! Wat een avond en wat een euforie en dat na een eerste helft waarin we werden zoek gespeeld. Waar gaat dat nog eindigen?

0 Compilatie stadion

Goed gemutst werd er buiten het stadion nog eentje gedronken en werd in een fris windje de persconferentie gevolgd. Daarna ging Paul te voet langs een verlaten stadion naar de auto in Kothausen en ging de rest met de bus naar het station.

Donderdag gaat het bal weer verder in de Europa League tegen Istanbul Basaksehir. Kijken of we ook die groep als Spitzenreiter afsluiten en overwinteren in Europa. Joop en Paul vertegenwoordigen dan Aktivia-Borussia.

(tekst: voorzitter fanclub Aktivia Borussia)
(foto compilaties: webmaster & penningmeester met dank aan de aanwezige fanclubleden)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


5 × = vijfentwintig