Die Seele brennt tegen Schalke 04

Het Bundesliga seizoen is begonnen en Aktivia Borussia was erbij! Vol goede moed en met veel zin reisden Paul, Mark, Joep en Bart via het Fanhaus af naar het Borrusiapark waar meer dan 54.000 fans naar de wedstrijd gekomen waren. Het werd weer een gezellige dag.

IMG-20190817-WA0005
Naast “Die Seele brennt” is het ook “Die Kehle brennt”….

De heenreis verliep met wat hobbels aangezien er geen treinen reden richting Roermond, dus was de voorzitter zo vriendelijk om Joep, Mark en Bart in Venlo op te halen. Echter de trein had vertraging waardoor Joep en Bart de aansluiting in Eindhoven misten. Mark was inmiddels vanuit Utrecht al in Eindhoven aangekomen en was zo vriendelijk om op het perron even te wachten. Met een biertje in de hand werden vakanties doorgenomen en werd het wachten in Eindhoven niet eens zo onaangenaam. Eenmaal in Venlo aangekomen kwam Paul met de bolide voorgereden en werd de weg langs het prachtige stadion de Koel vervolgd richting het altijd pittoreske Kothausen. Helaas bleek de weg vlak voor het gehucht echter afgesloten en moest er gekeerd worden. Gelukkig is onze voorzitter lokaal voldoende bekend om via de kortste omweg aan de andere kant van Kothausen uit te komen. Daar werd het laatste overbleven parkeerplekje vakkundig geconfisqueerd. Filosoferend over het kopen van een eigen Fanhaus en de bijbehorende contributieverhoging, werd in de miezer regen via het pad langs de maisvelden het echte Fanhuis bereikt.

Na een biertje, worstje en pinkelstop werd de afvaardiging van Rijkswaterstaat zenuwachtig en werd eerder dan normaal voet gezet richting stadion. Daardoor hadden we alle tijd om rustig naar binnen te gaan, drinken te halen, een frietje currywurst te eten en ons plekje in het vertrouwde blok 19A op te zoeken.

Voor de wedstrijd was het even wennen want het ritueel is aangepast. “Die Elf vom Niederrhein” wordt voortaan eerder ingezet, namelijk als opstart van het ritueel rondom de “Mannschaftsaufstellung”. Uiteraard blijf het sjalen-draaien-muziekje wel present. Bij het oplopen van de ploegen wordt voortaan “Die Seele brennt” als nieuw “Einlauflied” ingezet. Dit was een uiterst sfeervol moment.


Sfeerfilmpje Die Seele brennt vanaf blok 19A (beelden Paul H.)

Toen de wedstrijd begon zagen een we fanatiek spelend en energiek Borussia. Rechtsachter maakte Lainer een prima debuut en voorin stormden de debutanten Thuram en Embolo samen met Plea er lustig op los. Schalke bleek een “kwaliteitsarme ploeg”, maar onze drie voorwaartsen waren te druk met draven om de ballen met voldoende kwaliteit te behandelen. Het werd een amusante eerste helft, grote kansen bleven echter uit. Genoeg tijd om het elftal te analyseren. Keeper fantastisch en achterhoede solide, al dreigt linksachter Wend na jarenlange bewezen diensten onder de Bundesliga middelmaat af te glijden. Het middenveld deed het best prima maar de goede balbehandeling en de rust ontbraken om de drie dravers voorin voldoende in stelling te brengen. De penningmeester deed daarom aan zijn collega bij Borussia de aanbeveling om wat centjes te besteden aan een type zoals Davy Klaassen van Werder Bremen. Voorin zoals gezegd veel power en beweging van drie redelijk op elkaar lijkende spelers. Een aanspeelpunt met voldoende overzicht en speloverzicht zou er echter een waardevolle aanvulling kunnen zijn. Aangezien naar al deze weerspiegelingen die Kehle ondertussen ook Brennde werd er nieuw bier gehaald en werd het startsein gegeven voor de tweede helft. Het spelbeeld van de eerste helft bleef overeind. Borussia met het initiatief en Schalke met een sporadische tegenstoot zonder daarbij echt gevaarlijk te blijven. Enkele kansen werden door Borussia gecreëerd, de grootste werd helaas door Thuram gemist, waardoor uiteindelijk de brilstand van 0-0 op het scorebord bleef staan. Hilariteit was er in de tweede helft wel op de tribune. Joep “deed een Joopje” door op de verkeerde plek de tribune op te lopen en Mark er richting einde wedstrijd, na een respectabel rustig begin, toch een ouderwets blaastempo op na ging houden.

IMG-20190817-WA0006

Na afloop bleven we een tijdje nakletsen op de tribune. Toen het Borussiapark een behoorlijk eind leeg was en de rolstoelers in de file voor de lift stonden, besloten we richting Fanhaus terug te lopen. Eigenlijk waren we allemaal verbaasd dat het 0-0 was gebleven. Verder was de conclusie dat Borussia dit jaar een team met potentie lijkt te zijn, maar dat “het laatste beetje” nu nog ontbreekt. Hopelijk krijgt de nieuwe trainer Rose samen met technisch directeur Eberl de ploeg snel op de rit om de concurrentie met de topploegen in de Bundesliga aan te kunnen. Filosoferend over het nakende fanclub jubileum werd nog een versnapering in het Fanhaus genomen, om vervolgens via een klassieke plaspauze in het maisveld naar de auto te lopen. Paul chauffeerde vervolgens met de precisie van een Zwitsers uurwerk naar station Venlo waar Joep, Mark en Bart net op tijd waren om de trein te halen. Rond middernacht bereikten Joep en Bart veilig Breda en een klein uurtje later was ook Mark in Utrecht. Het was weer een gezellige dag. Op hopelijk een succesvol seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


twee + 5 =