Vooruitblik seizoen 2019-2020

Wedstrijden
Als Nederlands fanclub van Borussia Mönchengladbach, met leden uit allerlei plekken uit het land, proberen we onze Borussia, zeer regelmatig in het stadion aan te moedigen. In de “hinrunde” gaan we de Fohlen minimaal bij zes wedstrijden aanmoedigen, namelijk tegen:
- Schalke 04
- Fortuna Düsseldorf
- Eintracht Frankfurt
- Werder Bremen
- SC Freiburg
- FC Bayern München

Daarnaast gaan we er vanuit voor één of meerdere Europese wedstrijden en wellicht ook een bekerwedstrijd kaarten te kunnen bemachtigen.

Sfeerimpressie fanclub

IMG-20151205-WA0010

IMG-20170423-WA0000

Verwachting seizoen 2019-2020
De verwachtingen voor het nieuwe seizoen zijn nog een beetje onduidelijk. Zowel wat betreft het spel en de prestaties op het veld, als wat betreft de sfeer in het stadion. Met de groei als team en status als club, is in de afgelopen periode namelijk gebleken dat de mensen op de tribune diverser worden en de verwachtingen stijgen. Verwachtingen ten aanzien van het winnen van wedstrijden maar ook ten aanzien van de spelkwaliteit. Vooral dat laatste is het afgelopen seizoen niet best geweest. Zelfs toen “we” vlak voor kerst 2e op de ranglijst stonden, was het spel bepaald niet attractief te noemen. Doelmatig doch zeer effectief was echter wel op z’n plaats. Toen dat echter begin 2019 verdween, bleef een wankele ploeg over. Met morrend publiek tot gevolg. Dat gekoppeld aan het feit dat buiten de Nordkurve steeds minder mensen meezingen, heeft dit geleid tot veranderingen aan de ploeg en in het stadion.

Om met dat laatste te beginnen, wil de fan scene in samenwerking met de de club gezamenlijk de sfeer voorafgaand aan de wedstrijd op een andere manier erin brengen. “Die Elf vom Niederrhein” wordt voortaan eerder ingezet, namelijk als opstart van het ritueel rondom de “Mannschaftsaufstellung”. Bij het oplopen der spelers wordt vervolgens het wat rustigere maar uiterst sfeervolle “Die Seele brennt” als het nieuwe “Einlauflied” ingezet. We zijn erg benieuwd hoe dit gaat bevallen, maar een nieuwe dynamiek zou zo maar eens erg positief kunnen gaan uitpakken. Top dat men deze ingrijpende wijziging aangedurfd heeft!

Dan de veranderingen op het veld. Met Marco Rose is een nieuwe trainer aangesteld die natuurlijk resultaat moet boeken met minimaal Europa League maar liever plaatsing voor Champions League. De trainer komt van RB Salzburg en heeft met dat team attractief herkenbaar voetbal laten zien. Marco Rose over dit seizoen: “We moeten nu samenwerken en proberen om samen de Borussia-stijl voor de komende jaren te creëren. Niettemin zijn er spelprincipes waar ik veel waarde aan hecht: goed positiespel, omschakelen na balverovering, eerder vooruit verdedigen dan achteruit lopen, snel de bal terug veroveren na balverlies. Je mag er niet van uit gaan dat we vanaf nu alleen nog maar aanvallen. We moeten ons die dingen aanleren. Dat is een proces, de resultaten zullen niet van de ene op de andere dag zichtbaar zijn. Wel wil ik proberen zo snel mogelijk die stijl machtig te zijn en resultaten te boeken.”
Hoopvol vooruitzicht voor ons als fans dus. Echter als we kijken naar de ploeg dan is het bestuur van Aktivia Borussia nog wat sceptisch. Sterkhouder Hazard is vertrokken en de zwakke plekken in het elftal zijn vooral in de breedte en met spelers die wat te bewijzen hebben (jong of 2e kans) opgevuld. De Oostenrijkse verdediger Stefan Lainer is daarop een uitzondering. Maar met het aantrekken van Embolo, Thuram, Müsel, Vilalba en Bennetts, zijn geen klinkende namen met ervaring en surplus aan kwaliteit aangetrokken. Alleen op goal – met een fantastische Sommer – was dat niet nodig, maar in iedere andere linie wel. Wellicht dat voor eind augustus nog spelers worden gehaald (dit artikel is geschreven op 4 augustus 2019), maar dit ligt vooralsnog niet in de lijn der verwachting.

Conclusie: het wordt een spannend seizoen met serieuze doelen maar onduidelijke verwachtingen. Wij als fanclub gaan proberen bij te dragen aan de sfeer in het stadion door de ploeg zo hard mogelijk aan te moedigen. Daarnaast gaan we vooral ook zorgen voor gezellige dagen met elkaar en de fans om ons heen. Op een mooi en hopelijk succesvol seizoen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht + 7 =