Spanning & gezelligheid tegen Dortmund

Van onze sjaal-winning-reporter uit Utrecht

Om maar met de woorden van een gerenommeerd cabaretier te beginnen: Een stoplicht springt op rood, een ander weer op groen. In Mönchengladbach is altijd wat te doen. Zo ook op een ijskoude zondag 18 februari, de dag waarop de Fohlen het tegen het altijd lastige Borussia Dortmund moesten opnemen. Dit is een van de wedstrijden waar je als voetballiefhebber reikhalzend naar uitkijkt. Vandaar ook dat bijna de voltallige fanclub aanwezig was om getuige te zijn van dit (op papier) fantastische schouwspel.

IMG-20180218-WA0012 (2)

Voorafgaand aan de wedstrijd werd in het opvallend rustige maar sfeervolle Fanhaus door de plaatsvervangend voorzitter van Aktivia Borussia bekendgemaakt wie de loting van de laatste felbegeerde sjaal had gewonnen. Dat bleek mijn persoon te zijn, de man die tot voor kort steeds schaamteloos zonder sjaal het stadion betrad.

Loting sjaal

In een uitverkocht Borussia-Park (54.010 toeschouwers) begon de wedstrijd wat flauwtjes. Dortmund vond ik persoonlijk wat tegenvallen, en MG was vooral slordig in de opbouw. Dit was niet het oogstrelend voetbal waar je op had gehoopt. Tot overmaat van ramp maakte Reus in de 32ste minuut de 0-1, weliswaar een mooi doelpunt, maar wel te voorkomen. Naast gele kaarten voor Bobadilla en Batshuayi was dat het hoogtepunt van de eerste helft. In de tweede helft speelde MG veel beter, en werden er ook goede kansen gecreëerd. Helaas werd geen enkele kans verzilverd, en is Dortmund onterecht uiteindelijk als winnaar uit de bus gekomen. Een gelijkspel zou rechtvaardiger geweest zijn. Een illusie armer, maar een sjaal rijker ging het vervolgens weer huiswaarts. Hopelijk wordt alles op alles gezet om vanaf nu alles te winnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


× 3 = negen