Gezellige maar bewogen 1-1 in de kerstwedstrijd tegen Schalke

Op zaterdag 9 december 2017 was het traditionele kerstuitje van de fanclub Aktivia Borussia.
Al voordat de fanclub überhaupt werd opgericht, gingen diverse leden van de fanclub in december (voorafgaand aan de wedstrijd van onze Fohlen Elf) de typisch Duitse kerstsfeer proeven op het Weihnachtsdorf op de Alter Markt. En zo is het ook een fanclubtraditie geworden. Al is onze normaal zo stabiele voorzitter betreffende dit jaarlijks fanclub hoogtepunt altijd wat wispelturig in zijn aanwezigheid. Zo ook dit jaar.

Voor de wedstrijd tegen Schalke kwam de grootste aanhang dit keer uit Breda. Daar stapten Erica, Jelger, Joep, Sjon, Ferdi en Bart iets na 12.30 uur in de trein richting Venlo. Daar haakte Mark uit Utrecht aan en met 7 goedlachse gezellige fans werd in Mönchengladbach via de immer inspirerende winkelstraat voet gezet richting Weihnachtsdorf ‘Alter Markt’. In het leuke kleine dorpje van hout en Duitse gezelligheid vonden de Glühwein, (alt) bier en grote Krakauer worsten gretig aftrek. Buiten de grote dingen des levens (zoals de top 2000) werden ook de fanclubperikelen besproken en gaf Sjon d.m.v. een financiële handeling een klap op de hoogte van de contributie der Aktivia Borussia fanclubleden. Na een hilarisch intermezzo in de toiletwagen werd rond 16.45 weer koers gezet richting station om via de pendelbussen naar Borussia Park te gaan.

Afbeelding website kerstmarkt

Inmiddels waren de 4 kersmarkt dissidenten Paul, Joop, Sjors & Pa in het fanhaus om zich daar op de wedstrijd voor te bereiden.

afbeelding website fanhaus

Eenmaal in het stadion was er nog net tijd om bier en friet met currywurst te halen en was iedereen stipt voor het beginritueel (met sjaals zwaaien en zang) op zijn of haar plek. Daarna kon de wedstrijd beginnen. Een fel spelend Borussia had in de 1e helft duidelijk de overhand en kleine kansen werden gecreëerd. De terechte 1-0 door Christoph Kramer kwam dan ook totaal niet uit de lucht vallen. Na de verdiende voorsprong werd echter iets gas terug genomen, hetgeen tegen een sterke ploeg als Schalke niet handig is. De 1-1 werd echter gelukkig makkelijk afgekeurd vanwege duwen in het strafschopgebied. Gelukkig waren onze Fohlen wakker geschud en werd de jacht naar de 2-0 ingezet. Deze leek ook te vallen nadat een grote kans via de lat gemist werd en de rebound simpel werd binnen geschoten. Dub dub dub….! Maar dan is daar in Duitsland tegenwoordig de videoscheidsrechter…. en die had buitenspel geconstateerd dus de 2-0 ging helaas niet door. Niet getreurd en door met aanvallen. Vlak voor rust werd een dit beloond met een penalty. Hazard stond al achter de bal. Maar opnieuw was daar de videoref die echter niet meteen uitsluitsel kon geven, dus rende de scheids naar de zijkant van het veld om de knoop door te hakken. Tot verbijstering van eenieder in het stadion werd een eerdere lichte duw in de aanval van Wendt beoordeeld en niet alleen de kwestie wel of geen elfmeter. En dus het rare besluit om daarom geen pingel te geven en met 1-0 de rust in te gaan.
Dit was achteraf meteen beslissend want in de tweede helft zagen we een heel ander Borussia. In de eerste tien minuten nog aanvallend maar slordig in de eindpassing. Maar daarna minder fel, vermoeid en niet krachtig in de directe duels. Het niet eerder op 2-0 komen brak op en Schalke kwam op basis van de 2e helft terecht op 1-1 en dus viel er op het einde weinig te vieren in het stadion.

afbeelding stadion

Daarna begon de immer gezellige terugreis. Paul en Joop gingen via het fanhaus en Kothausen met de auto naar Limburg en de rest via de ouderwets volle bussen richting station. Helaas werd daar net de trein naar Venlo gemist. Om de tijd sfeervol de doden werd nog een biertje gedronken in de kneipe naast het station, waarna (zonder incidenten met Zwitserse dames) na het inslaan van bier & nootjes, chips & snoep de trein van 22.25 uur aan de voorzijde werd ingestapt. Aan de voorzijde? Jazeker, want de aansluiting van Sjors zijn trein richting Nijmegen bedroeg in Venlo maar 3 minuten. Hilariteit alom toen de trein ging rijden de immer standvastige Sjors doorkreeg dat hij een zeldzame inschattingsfout had gemaakt en we achterin bleken te zitten. Maar eind goed al goed. Iedereen kon zijn overstap halen, al duurde die van Mark in Eindhoven helaas 45 minuten waardoor hij als laatste om 01.30 uur thuis was.

Kortom: weer een geslaagde gezellige dag, maar helaas een gelijkspel voor onze Borussen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− 4 = nul