Nederlaag tegen het andere Borussia

NEDERLAAG TEGEN HET ANDERE BORUSSIA
(door gastauteur Wim Bot)

Op zaterdag 22 april stond de altijd beladen wedstrijd van Borussia tegen de naamgenoten uit Dortmund op het programma. Onze Aktivia-groep bestond uit maar liefst twaalf mensen: ondergetekende en zwager Peter kwamen uit Delft-Zwijndrecht, Bart, Ferdy en Sjon uit Breda, Ankie, Hans en Mariska uit Utrecht en Mart, Henny, Joop en Paul uit het Noord-Limburgse. Toch vonden we elkaar eenvoudig bij de friteskraam van het Fanhaus, waar vandaag de band met Liverpool uitbundig werd bezongen.

IMG-20170423-WA0000

Op weg naar het Fanhaus ontmoetten Peter en ik een bijzonder fan: een Nederlandse supporter die vroeger bij VVV kwam, maar al sinds 1965 (52 jaar) een seizoenkaart heeft bij Borussia en dus ook de gloriejaren van Netzer etcetera heeft meegemaakt. Fijntjes wees hij ons erop dat de begroting van Borussia twee maal zo hoog is als die van Ajax en PSV.

We waren allemaal net op tijd op onze plaatsen voor de vertrouwde klanken van Die Elf vom Niederrhein. Ondanks de toestanden rond de aanslag op de bus en de uitschakeling bij Monaco startte de BVB flitsend. Al na tien minuten scoorde Reuss uit een penalty 0-1, na een overtreding op de rand van de zestien. De gehele eerste helft behield Dortmund het betere van het spel, onze Föhlen werkten een heel fletse eerste helft af, zonder een mooi uitgespeelde aanval. Toch werd het vlak voor rust 1-1, Dortmund gaf de bal zomaar weg en via Hahn kon Stindl alleen voor de keeper de gelijkmaker inschieten.

Na de pauze was de wedstrijd een stuk beter. Borussia kwam snel met 2-1 voor, na een goede voorzet van Wendt schoot Schmelzer in eigen doel. Tien minuten later stond het al weer 2-2, na een kopie van de 1-1: nu verspeelden wij de bal en kon invaller Aubameyang eenvoudig inschieten. De wedstrijd golfde op en neer en beide ploegen hadden zicht op de overwinning. Uiteindelijk viel het kwartje vlak voor tijd in het voordeel van de gasten uit, toen Guerreiro een vrije trap van Castro inkopte.

Daarmee kwamen de punten uiteindelijk terecht bij de ploeg die daar over de gehele wedstrijd het meeste recht op had. Onze Aktivia-groep beleefde een gezellige middag, maar vond dat Borussia een matige partij op de mat had gelegd. Vooral in de aanval was het gebrek aan creativiteit overduidelijk en mede daardoor was ook de sfeer in het anders zo kolkende Borussia-Park aan de matte kant. Wellicht dat de aanstaande halve finalewedstrijd voor de Duitse beker (op dinsdag) mede debet was aan de mindere wedstrijd van onze Borussia, al doet het missen van een leidertype & verbindingsspeler op het middenveld ook al het hele seizoen een beetje pijn. Maar niet getreurd, en strijdend op naar een hopelijk mooi einde van het seizoen!

IMG-20170423-WA0004

IMG-20170423-WA0003

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


drie + 3 =