Kerstmarkt & Borussia: Tradition, Fahrrad, Nerven und Sieg gegen Mainz!

Op zondag 11 december vond wederom de traditionele Weihnachtsmarkt-wedstrijd plaats. Dit keer ging de voorzitter zelfs mee, wellicht meegeholpen door de aanwezigheid van vriendin Reggy die haar debuut maakte op de Weihnachtsmarkt en bij Borussia. Reggy, die Paul met Sinterklaas had verrast met een fraai nieuw shirtje van Borussia. Tevens van de partij Thomas Classen, fervent voorvechter van een beter fietsklimaat en betere fietsinfrastructuur in de meest fietsonvriendelijke stad van NRW.

Om een hoop logistiek gedoe te besparen hadden we het idee opgevat om de fietsen mee te nemen. Dat moet ook wel als je met één van de bonzen van de ADFC onderweg bent en het scheelt een stuk lopen, hutje mutje in de bus en vast staan in de file. Dus Reggy en Paul vanuit Kothausen op de fiets naar de Alter Markt en Joop, Bart en Mark met de auto naar Thomas en van daaruit op een grote diversiteit aan fietsen ook naar de Alter Markt. Mark had zelfs de luxe een heuse E-bike te mogen rijden, maar de klim naar de Alter Markt was voor hem toch te machtig….. Onderweg kwamen we er achter waarom fietsstimulering in Duitsland en speciaal M’Gladbach nog in de kinderschoenen staat.

Eenmaal op de Weihnachtsmarkt wilde Reggy toch wel erg graag Glühwein, want dit had ze nog nooit gehad. Na één slok en een vies gezicht (stiekem voorspeld door Paul) toch maar aan de pils en de worst. Dat is immers letterlijk verplichte kost.

Van hieruit weer op de mêlee van Duitse en Nederlandse fietsen op weg naar het stadion. Omdat Thomas graag fietst en ons nog wat wilde laten zien zijn we via een omweg naar het stadion gefietst. Gelukkig voor de voorzitter waren we ondanks serieuze tegenwind, een chasse patat van deze en gene en wat fietsonvriendelijke verkeerslichten keurig op tijd om de fietsen vervolgens pal voor de Nordkurve te stallen. Dat dan weer wel.

website 2

Genoeg voorpret gelukkig want over het voetballend gedeelte valt weinig prettigs te schrijven (behalve dan dat Joop de eerste 10 minuten aan de verkeerde kant van de trap tussen wildvreemden de wedstrijd heeft gevolgd…). Na een reeks slechte resultaten (met soms goed spel) was nu ook het goede spel als sneeuw voor de zon verdwenen. De eerste helft was niet om aan te gluren. Weemoedig vroeg ik me af waar de klasse gebleven is die ik heb gezien tegen Young Boys Bern medio augustus….was ist passiert in den letzten Monaten?? Zo’n getalenteerd team met zoveel klasse had ik voorzien als Bayern-jäger en mogelijke nummer twee van de Bundesliga. Niets blijkt minder waar en het begint er op te lijken dat we ons gaan mengen in de degradatiestrijd. Deze wedstrijd stond dan ook in het teken van niet verliezen.

In de tweede helft ietsje minder slecht, maar het bleef pijn doen aan de ogen. Symptomatisch viel de 1-0 dan ook na gefrommel na een corner. Onverwacht een juichmoment, ook voor Gladbach-debutant Reggy…. En nu maar hopen dat het bij 1-0 zou blijven want de laatste tig wedstrijden werd het daarna steeds 1-1 of 1-2. Maar helaas scoorde Mainz toch ergens rond de 88e minuut de gelukkige gelijkmaker. Nog gelukkiger was dat de scheidsrechter de enige van de 48.000 was die een overtreding had gezien op keeper Sommer en de goal afkeurde. WE (ja WE..) wonnen eindelijk weer eens. Vraag niet hoe, maar het resultaat telt!

Grootste winst was echter dat Reggy nog wel eens mee wil, liefst dan in de zomer zonder Glühwein en dan weer vertrouwd in het Fanhaus. Maar misschien wel weer met de fiets.
En uiteraard wenst de fanclub Aktivia Borussia iedereen fijne feestdagen en op een gezellig & succesvol 2017!

Website 1

(bijdrage van onze voorzitter Paul Hamaekers)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− zes = 2