Celtic & Köln: tussen hoop & vrees….!

Websitefoto a

Celtic

Onze Borussia speelt voor het tweede jaar op rij in de groepsfase van de Champions League, een schitterende prestatie! Alle fanclubs, dus Aktivia-Borussia, kregen helaas maar recht op 1x twee kaartjes voor een groepswedstrijd. Dit om het groot aantal geregistreerde fans toch allemaal de kans te geven om een wedstrijd mee te pikken. Na een dag vol vastgelopen websites en computers wisten we helaas geen tickets te bemachtigen voor de CL-wedstrijd tegen Barcelona*. Wel werden kaartjes voor Celtic bemachtigd, ook een mooi affiche en een aansprekende tegenstander.

Websitefoto 1

*Barcelona hebben we alsnog gezien in de Champions League maar dan de vrouwen die tegen de FC Twente vrouwen speelde. Helaas werd deze wedstrijd verloren en zat de tweelingzus van Joep de hele wedstrijd bij FC Twente op de bank. Wel weer effe de kans om kort bij te praten met mede-Aktivia-Borussia-lid en voormalig Webmeisterin Carlien, die overigens zoals bekend fervent Barcelona-fan is. Binnenkort op de Weihnachtsmarkt in Mönchengladbach praten we langer bij.

Met een dikke BMW onder de kont vertrokken Joep en Bart op dinsdag 1 november in de loop van de middag uit Breda. Ondanks enkele kleine vertragingen onderweg konden we ruim voor de wedstrijd de witte bolide parkeren bij Fanhaus. Na een overheerlijke Currywurst & pommes gingen we tussen de Borussia- & Celticfans staan die gezamenlijk aan het zingen waren. Het was superdruk maar met zoveel uitsupporters ontstond een indrukwekkende Europacupsfeer, kippenvel!

Ook in het stadion waren zowel onze aanhang als die van Celtic enorme sfeermakers. Borussia was duidelijk geïnspireerd en schoot uit de startblokken. Na veel strijd op het middenveld was het onze ploeg die beter voetbalde en meer kansen creëerde. Duidelijk was wel dat onze beste afmaker Rafael behoorlijk gemist werd. Tot een kwartiertje voor rust toen na een prachtige combinatie Hazard de achterlijn haalde en mooi terugtrok op Stindl die er 1-0 van maakte, feest in Borussia-Park!!
Tot de 70e minuut bleef Borussia veel beter, maar de kansen werden helaas niet benut. Beide ploegen raakte nog 1x paal of lat (voor Borussia schoot Hahn op de kruising), voordat de scheidsrechter opeens floot voor een penalty voor Celtic. Vanaf onze plek op zuid leek het geen penalty te zijn maar achteraf in het Fanhaus zagen we dat het er wel eentje was. Ook rood voor Korb, dat was wel zeer discutabel. Zelfs legendarische de Duitse Sky Sports analisten Roeeeeel Brouwers, Lothar Matheus (beide ex-fohlen) & Erik Meijer kwamen er niet aan uit. Maar helaas scoorde Celtic in de 76e minuut 1-1 en kon de wedstrijd nog alle kanten op. Uiteindelijk had Celtic nog een paar kansjes om te winnen (hetgeen onterecht zou zijn), maar het bleef bij een eindstand van 1-1.

Websitefoto

Veel supporters (waaronder wij) wisten niet goed wat we met deze uitslag moesten…. Goed gespeeld, te weinig goals, uiteindelijk net niet lang genoeg kunnen volhouden (zoals vaker dit seizoen), een prachtige sfeer, kansen om mee te blijven doen in Europa, maar toch een enigszins teleurstellend gelijkspel gezien het wedstrijdbeeld….. En vragen blijven over de doelgerichtheid, het wisselbeleid en de fitheid van enkele spelers in de laatste fase van de wedstrijden dit seizoen.
We zweven tussen hoop & vrees……!

Köln

Zaterdag 19 november was DÉ dag: Derby-dag tegen Köln! Maar ook dé dag na dé 1e divisie-kraker NAC-VVV en dus stapte in Breda Sjon, Ferdi en Bart met een licht hoofdpijntje, een goede bak koffie maar vol goede zin om 10.21 uur in de trein richting Mönchengladbach. Onderweg kregen zij gezelschap van Mark, waarna omstreeks 12.40 uur bij Mönchengladbach Hbf de eerste Rostbratwurst genuttigd werd. Daarna snel op weg naar het Fanhaus met de shuttle-bus voor deel 2 van de lunch: een Currywurst mit Brötchen. Onder het genot van een (Alt)bierje werd bijgepraat met Joop en Mart die namens de Noordlimburgse Aktivia-Borussia enclave inmiddels al gearriveerd waren. De spanning zat er duidelijk in, het was druk maar de sfeer was meer timide dan normaal. Na een uurtje Fanhaus was het tijd om onder het genot van de klanken van ‘Die Seele brennt’ richting stadion te lopen en van de wedstrijd te gaan genieten.

Fanhaus

Onze Borussia speelde een fantastische eerste helft vol mooie snelle combinaties en goede kansen. Na 7 minuten hadden we al meer kansen en beter voetbal gezien dan de avond ervoor bij de topper uit onze eigen Jupiler League. Helaas werd er slechts één kans benut: aanvoerder Lars Stindl vond na wederom prachtig samenspel het net achter de doelman van Köln. Borussia speelde zelfs zo goed dat de gefrustreerde Kölners wild om zich heen schopte en erg blij mochten zijn dat ze met tien man de rust haalde. Scheidsrechter Gräfe toonde helaas zoals vaker aan een scheidsrechter zonder durf te zijn. Maar kijkende naar onszelf: de wedstrijd had voor rust al op 3-0 of 4-0 moeten staan. Zonde dat ‘de man waar hét van verwacht wordt’ Rafael niet zijn beste dag had en balen dat Hazard alleen op sommige dagen een echte doelpuntenmaker is. Begin tweede helft bewees Hazard echter meer een man van de combinatie te zijn en werd de voorlopig laatste levensgrote kans op 2-0 om zeep geholpen. Opeens was Köln feller, was iedere tweede bal voor hun en begon het grote billen knijpen. Met behulp van een fanatiek uitvak werd al snel de 1-1 op het scorebord gezet, waarna onze coach Schubert bewees dat slim wisselen niet zijn beste kant is. Al wist invaller Johnson nog bijna de 2-1 te scoren maar de goed keepende Thomas Arschloch wist de treffer wonderbaarlijk te voorkomen. Uiteindelijk kregen we zelf de deksel op onze neus. In blessuretijd wist Marcel Arschloch (geen broer van) met een bijzonder fraaie vrije trap onze Borussia op een onterechte nederlaag te trakteren. Treurnis alom. Door deze nederlaag wordt de situatie heel anders en moet niet meer naar de Europacupplaatsen gekeken worden maar naar het gat tussen de 13e plaats en de degradatiestreep. Maar zoals de onze fanclubvoorzitter al concludeerde: met deze spelers horen we gewoon bij de beste ploegen van de Bundesliga thuis, dus we gaan gewoon vertrouwen houden in ons ploegje. Uiteindelijk blijft de conclusie “we zweven tussen hoop & vrees……!”

Sjon foto

Na afloop werd afscheid genomen en gingen Joop en Mart (via het kapelletje langs de voetweg naar Kothausen) naar de auto om terug te rijden naar resp. Helden en Panningen. De rest was nog lang niet thuis. Na een twintig minuten wachten op de schuttle-bus en een rustige busrit werd het station bereikt alwaar de magen met een goede döner aangevuld werd. Met 2 biertjes-voor-onderweg werd daarna de 1e etappe van de treinreis richting Venlo aanvaard. In Eindhoven stapte Mark over op de trein naar Eindhoven en toen waren er nog maar drie. Maar die waren uiteraard wederom nog lang niet thuis. Na aankomst in Breda waren de biertjes al lang op maar de kelen nog dorstig en dus werd zoals wel vaker klassiek afgesloten met een goed gesprek en een lekker speciaal biertje in de Bredase Borussia-kneipe café De Kleine Wereld. Het was weer een gezellige dag.

Tot 11 december op de kerstmarkt (Alter Markt) en in het station tegen Mainz!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


2 + = acht