Borussia opnieuw DABEI in de CHAMPIONS LEAGUE!

Borussia opnieuw DABEI in de CHAMPIONS LEAGUE!
Tegenstanders: Barcelona, Manchester City en Celtic

Na de royale 1-3 uitzege van vorige week in het Zwitserse Bern, gingen de voorzitter en schatzmeister van fanclub Aktivia Borussia vol goede moed op weg naar de returnwedstrijd thuis tegen Young Boys. Ondanks de erg goede uitgangspositie was er nog sprake van lichte spanning aangezien de kenners beweren dat er “geen kleine clubs meer zijn in Europa” en in de wetenschap dat Young Boys in de vorige ronde het sterker geachte FK Sjachtar Donetsk had verslagen (o.a. via een 2-0 na 90 minuten in de 2e wedstrijd en twee goals in de verlenging).

De voorbereiding op de wedstrijd waren klassiek van aard. Nadat de auto geparkeerd was in het immer idyllische Kothausen werd er naar het Fanhaus gewandeld voor een Bier, Currywurst & Pommes. Dit was een lastige keuze aangezien ook het daggerecht gezien de herkomst van de tegenstander erg goed gekozen was. Verder waren er in het Fanhaus twee positieve wijzigingen: bier / drinken is alleen nog maar in halve liters of groter beschikbaar (de 0,4 glazen zijn verdwenen) en de muziek is minder pop/feest maar meer klassieke Borussia- en stadionrock. Uiteraard was de stemming ouderwets gezellig, zonnig en iedereen had duidelijk veel zin in de eerste officiële thuiswedstijd van het seizoen.

Afbeelding website 1

Al discussiërend over de grote dingen des levens werd het stadion bereikt. Wat onwennig schoven we aan in de wachtrij aan de Südkurve, waardoor we helaas geen inspectie konden uitvoeren van de nieuw gebouwde Fanbiergarten bij de voor ons zo gebruikelijke Nordkurve. Eenmaal binnen en op onze plaatsen werd een voordeel van de Südkurve duidelijk: we hadden een prachtig zicht op de Champions League-waardige choreo die de fans op de Norkurve speciaal voor deze wedstrijd hadden gemaakt.

Afbeelding website 2

Daarna konden de kelen open voor het Borussia-ritueel van het welkomen, de opstelling & het clublied. Toen de hymne van de Uefa geklonken had, begon een historische avond. Aan niks was te zien dat Young Boys met 0-2 zou komen winnen. Onze Mannschaft nam het heft in handen en vanaf de eerste minuut werden de Zwitsers als Berner Würstl in de pan ‘fertig gemacht’. Al na tien minuten scoorde de Belgische ‘Flügelflitzer’ Thorgan Hazard de 1-0 waarna nog voor de pauze onze uitblinker & man van de wedstrijd Raffael de stand op 2-0 en 3-0 bracht. Waar iedereen na de pauze een zomeravondpartijtje voetbal verwachtte, werd de tweede helft wederom een spektakel met schitterende doelpunten van wederom Hazard en Raffael, maar ook van de linkervoet van tegenstander Yoric Ravet. Al met al een dik verdiende 6-1 overwinning, goede stemming en bovenal AUF, AUF, AUF in die CHAMPIONS LEAGUE!!!

Afbeelding website 3

Na afloop werd er nog een verdiend overwinningsbiertje gedronken in het sfeervolle Fanhaus waar nog volop (mee)gezongen werd met Borussia-krakers. Vol tevredenheid en onder een prachtige sterrenhemel (jaja, het steelpannetje oftewel grote beer was wederom super zichtbeer) liepen we tevreden en voldaan terug naar Pixo in Kothausen, die ons braaf terug bracht naar resp. Herten en Breda. Al met al een TOPfavond!

Onze tegenstanders in de poulefase van de Champions League:

Afbeelding website 4

(Lichtkritisch) slotwoord van de redactie:
Na de monsterzege op Young Boys kunnen we twee mogelijke conclusies trekken.
Optie 1, uitgaande van de bewering dat er geen kleine clubs meer zijn in Europa: Borussia heeft met prachtig spel en mooie goals bewezen voor iedere Europese topploeg een geduchte tegenstander te zijn.
Optie 2: Young Boys was wellicht toch een wat kleinere club in Europa (dit overigens net zoals Ajax Amsterdam na een, helaas voor de Nederlandse Europese voetbalcoëfficiënt, schandelijke oorwassing in Rusland).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


drie × 4 =