BORUSSIA tegen borussia

Meteen de eerste wedstrijd na de winterstop was Aktivia Borussia wieder voll dabei. En dat nog wel tegen de naamgenoot uit het oostelijk Ruhrgebiet, Borussia Dortmund. Op paper een mooi affiche, de nummer 4 tegen de nummer 2 van de Bundesliga. Genoeg ‘vorfreude’ dus voor deze wedstrijd, temeer omdat onze Borussia zich in de winterstop heeft versterkt met een aantal – zo lijkt het – goeie nieuwelingen.

Zaterdagmiddag gingen vanuit Herten Joop, Bart en Paul (met een avondje Vrienden van Amstel Live nog in de benen) op weg. Dit keer werd in Herten nog Ron Evers met zoon Wout opgehaald die hun debuut maakten bij Borussia. Geparkeerd in Kothausen alwaar de stopverboden zijn verduidelijkt maar helaas ook zijn uitgebreid, waardoor we aan het eind van het dorp moesten parkeren. Gelukkig is het geen groot dorp…

Zowaar met drie verkeerskundigen op pad naar Gladbach. En dat was nog niet alles, want vanuit Belfeld was Sjors van Duren met vader en vriend al gearriveerd, waardoor het aandeel verkeerskundigen onder ons zowaar 50% was. Dus tussen het (Alt)bier, Fangezang en Currywurst met Pommes werd er dus ook nog wat over werk gebabbeld. Wij hebben wij geen skybox nodig om wat te netwerken…. Een Biertisch volstaat!

12615396_553350091513049_6379033540647933999_o

Gelukkig was het ook gewoon ouderwets gezellig in het Fanhaus. Leuk ook dat de familie Evers het toen al leuk vond. Toen duidelijk werd dat FC K*** in de middagwedstrijd achter kwam tegen Stuttgart ging het natuurlijk helemaal los. De dj speelde hier dankbaar op in: alle anti-K*** liedjes kwamen voorbij. En natuurlijk werd ook nog even duidelijk dat we nooit naar FCB zouden moeten gaan volgens een bekende rockband uit Düsseldorf, waarna de Borrussia-klassiekers uit de boxen schalden. Het Fanhaus stond weer eens op zijn kop, ieders ziel brandde en de familie Evers werd ondergedompeld in een stukje fancultuur en gezang.

Een uur voor aftrap toch maar alvast richting stadion, want de tijd om binnen te komen is tegenwoordig erg lang. Nu ook weer. Al met al mooi op tijd binnen om eerst een currywurst met pommes te bestellen. Om 18.15u zaten we in ons ‘heimische’ vak 19a. Het eerste half uur was min of weer gelijkwaardig en waren er links en rechts wat kansen. Daarna kwam de gele (lees: kleine) Borussia toch beter in de wedstrijd hetgeen resulteerde in een op dat moment terechte 0-1 door ex-Gladbacher Reus. Daarmee werd het ook rust. Hmmmmm, er moet wel wat gebeuren nu…En dat gebeurde ook, echter helaas aan de verkeerde kant. Na een dot van een kans voor ons (Traoré) counterde BVB ijzersterk en stond in de 50e minuut ineens de 0-2 op het bord. Toch bleef Gladbach aandringen en er ontstond iets van een offensief. Niet onverdiend stond het dan ook ineens 1-2 (Raffael) en dat bracht weer hoop in de groen-witte harten. De spanning kwam terug en de 2-2 kwam dichtbij, maar na onnozel balverlies zette BVB weer een messcherpe counter in die keurig werd afgerond door Gündogan: 1-3. Dat was het wel helaas.

BVB legde de zwakheden met name in de opbouw en defensief makkelijk bloot, hetgeen ons eerder in de CL ook al opbrak tegen Manchester City. Jammer ook dat Traoré consequent uit positie speelde en de alom geroemde organisatie daarmee verstoorde. Conclusie: we zijn zeker wel een goed team, trainer Schubert moet eerder in de wedstrijd ingrijpen en we gaan absoluut meedoen voor een Europees ticket maar voor de echte top komen we simpelweg nog tekort. Plek 4 moet kunnen (misschien plek 3) en dan met een aantal goeie versterkingen opnieuw naar de CL…..tsja, we blijven maar even dromen van een aantal Kneipen dieser Welt volgend seizoen oder eine Woche Sandstrand.

Na afloop nog een afzakkertje in het Fanhaus. Wout heeft daar zijn Ipad bij elkaar gespaard door een aantal drinkbekers te verzamelen en Ron en Joop hebben zich uitgedost met een fraaie Borussia muts en sjaal. De carnaval kan beginnen…Met Ron afgesproken dat we elkaar in de volgende vergadering alleen nog maar in het Duits aanspreken en het geluid van een Fohlen gaan maken als we wat willen inbrengen. Kijken of we dat volhouden haha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


7 − = vijf