Zieht den Bayern die Lederhosen aus, lederhosen aus, lederhosen aus….!!

5 december…in Nederland doorgaans een dag dat iedereen in spanning zit voor de pakjes die s avonds door Sint en Piet worden bezorgd. Maar niet voor iedereen. Een tiental Aktivia-Borussia anhänger ging op weg naar Duitsland voor de klassieker / topper tegen het tot vandaag ongenaakbare en grote Bayern München. Onder deze 10 een nieuw lid: Mark Edelbroek. Helemaal vanuit Utrecht afgezakt voor deze gelegenheid. Helemaal nieuw is hij niet. In maart 2011 was hij ook al eens van de partij in de degradatiewedstrijd tegen Kaiserslautern met het legendarische eigen doelpunt van Logan Bailly. Die slechte herinnering moest maar eens uitgewist worden. Aldus geschiedde. Daarnaast was ook Cor van der Meeren debutant. Meegekomen met de delegatie uit Breda die verder bestond uit Sander, Ferdi, Bart en Joep.

20151205_140153

20151205_140214

Voor de wedstrijd eerst natuurlijk even warm draaien in het Fanhaus. Joop, Henny en Mart waren de eersten. Logisch gevolg is dan dat je voor de rest die wat later is eten moet halen. Na een dik uur eten, drinken, bijkletsen en welkomstwoord van de voorzitter aan nieuw lid Mark was het tijd om richting stadion te lopen. Gelukkig op tijd vertrokken, want voor de ingang stond een lange rij. Vanwege veiligheidsredenen werd uitgebreid gecontroleerd.

20151205_140222

Gelukkig op tijd binnen voor de Aufstellung en clublied. Borussiapark was helemaal vol met 54.010 fans (en ja ja, wij waren die 10!). Ook heel Duitsland had het al weken over deze kraker, het moest nu maar eens gebeuren. Zeker omdat vooraf al bleek dat onze man van glas niet meedeed. In de eerste helft echter toch een duidelijk beter en gevaarlijker Bayern, eigenlijk zoals verwacht. Gelukkig hebben wij Sommer im Tor. Met een paar uitstekende reddingen en een beetje mazzel met een bal op de paal bleef het tot de rust 0-0. Da ist was drin….

In de tweede helft een duidelijk gevaarlijkere Borussia. Dit resulteerde na 56 minuten in de 1-0 door Oscar Wendt (met rechts!) na een prachtige aanval en mooie combinatie in het strafschopgebied van Bayern. Het stadion ontplofte! Bayern was duidelijk even slag. Korb had al de 2-0 op zijn voet, maar via Neuer en de lat ging de bal over. 10 minuten later dan toch…. Na wat geklungel in de verdediging en foutief speculeren op buitenspel mocht Stindl direct vanuit de lucht binnenprikken. 2-0!!! Amper bekomen van deze onwaarschijnlijke tussenstand stond het zelfs 3-0. Gatenkaas bij Bayern, Johnson kan alleen op Neuer af en het staat 3-0. Bayern en Guardiola wisten even niet waar ze het zoeken moesten. Maar goed, het blijft toch Bayern en dus uitkijken geblazen. Gelukkig niet al teveel dreiging, maar in de 82e minuut mocht invaller Ribéry dan toch de 3-1 binnenschuiven. Jammer, maar het bleek slechts voor de statistieken. De zege kon onze Borussia niet meer ontgaan. Op basis van een waanzinnige tweede helft zeker niet onverdiend. Ook zonder het inmiddels traditionele Neuertje kunnen we dus winnen van Bayern.

IMG-20151205-WA0010

12313660_10153220480768483_240855753941692062_n

De stemming in het stadion laat zich raden. Uitzinnige fans vierden deze overwinning als ware het kampioenschap al binnen. De Bredase delegatie maakte het tot lang na de wedstrijd in en om het stadion en ook zeker nog in de bus en trein onrustig door middel van een SHALALALALALAAAAAAAAH, BORUSSIAAAAAAAA. En de voorzitter was ook blij want voor het eerst in dit zo succesvolle kalenderjaar 2015 was hij eindelijk live getuige van een overwinning. Nu maar hopen dat we nog 3e worden in de CL-poule en toch nog overwinteren in Europa. Manchester wir kommen!
En zo had Sinterklaas op 5 december voordat het echt pakjesavond werd toch een heel fraai kadotje voor ons…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 + drie =