Champions Leage thuis tegen Manchester City

Auf auf auf in die Champions League!!!

Na een daverend seizoen 2014/2015 waarin Borussia vooral indruk maakte in de Rückrunde (we zouden op basis hiervan zelfs kampioen zijn geweest…) was een super uitgespeelde derde plaats het eindresultaat. Jammer genoeg was de laatste wedstrijd tegen Augsburg een mislukte formaliteit (1-3), maar dat mocht de pret niet drukken. Voor het eerst ‘echt’ in de Champions League, nadat natuurlijk twee seizoenen daarvoor al een poging was gewaagd om via de kwalificatie door te dringen tot de Königsklasse. Helaas kwamen we toen 1 doelpunt tekort in Kiev.

a href=”http://www.aktivia-borussia.nl/wordpress/wp-content/uploads/2015/11/cityglad.jpg”>cityglad

20150930_194216

De poule des doods, daar zijn we in beland met tegenstanders als Sevilla, Manchester City en verliezend finalist van vorig seizoen Juventus. Ga er maar aan staan! Dat gold ook voor het verkrijgen van kaartjes. Borussia wil zoveel mogelijk mensen laten genieten van deze wedstrijden en daarom mocht Vorsitzender Pauli als Mitglied maar 2 kaarten bestellen voor 1 wedstrijd. Het is niet anders. Na 5643958x inloggen was het uiteindelijk gelukt twee kaarten te bestellen tegen Manchester City, de eerste groepswedstrijd in poule D.

Also, op woensdagavond 30 september op naar Mönchengladbach. Dit keer in de nieuwe Pixo van de Schatzmeister. Korte, maar noodzakelijke tussenstop in Elmpt ten behoeve van de inwendige mens en weer verder naar Kothausen. Altbier vooraf bij het Fanhaus en we kunnen ons gaan opmaken voor dé hymne waar het allemaal om te doen was. Het was dan ook een serieus kippenvel-moment voor de wedstrijd. De CL-hymne en een fantastische choreo van de Borussia-fans waarbij het gehele stadion was gehuld in diverse clublogo’s van Borussia door de jaren heen. GE-WEL-DIG!!

JS73442373

img_1268

Na een desastreuze competitie-start en nederlaag tegen Sevilla waren we benieuwd of Borussia de stijgende lijn die recent is ingezet in de competitie kon doortrekken. Dat bleek het geval. Borussia gaf Manchester, na een moment van ‘durchatmen’ na 5 minuten, prima partij en kreeg veel kansen. De beste was nog voor Raffael vanaf 11 meter, maar die Elfmeters vliegen er dit seizoen vooral aan de verkeerde kant in. 0-0 dus nog bij rust. De schwung van de eerste helft werd meegenomen naar de tweede helft. En dat resulteerde in de 52e minuut in een fraai uitgespeelde aanval en de verdiende 1-0 voor Borussia. Lars Stindl tekent voor de eerste ‘echte’ CL-goal voor Borussia!

Daarna liet Manchester City zien dat het toch geen Kuchenbäcker zijn en ze begonnen ineens te combineren en aan te dringen, hetgeen resulteerde in de terechte 1-1. Nu was het zaak deze stand ‘nach Hause zu spielen’. Dat leek ook te gaan lukken en zou ook echt verdiend zijn geweest, ware het niet dat we in de 90e minuut weeeeeer een penalty tegen kregen. De lepe Aguero liet zich makkelijk vallen en als je de schijn tegen hebt, tsja dan gaat ie op de stip. 1-2 dus door dezelfde Aguerroooohh (op zn Engels…) en een enorme kater voor de fans die zo gehoopt hadden op het 1e punt in de CL. Dit hadden ze absoluut niet verdiend.

Ondanks deze pijnlijke nederlaag wel een topavond Europees voetbal gehad. Borussia liet zien dat ze best mee kunnen met Europese topploegen, maar dat het nog net wat schort aan gogme (ja, we hebben goed opgelet bij Studio Voetbal…). Kijken wat het tweeluik met Juventus ons gaat brengen. Helaas voor de voorzitter wordt de statistiek van live bezochte wedstrijden in dit topjaar er niet beter op: 0 uit 3 met een doelsaldo van 4-8. Gelukkig komt op pakjesavond Bayern naar Gladbach om deze treurige statistiek een beetje op te poetsen ;-) .

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht × = 8