Auf auf auf in die Champions League!

Auf auf auf in die Champions League!

Ongelooflijk maar waar, maar onze Borussia heft, na vier jaar geleden bijna gedegradeerd te zijn geweest, de hoogste klasse van het Europees voetbal bereikt. En dat al 1 speelronde voor het einde. De laatste wedstrijd tegen Augsburg deed er dus eigenlijk niet meer toe. Wat dit betekende voor de wedstrijd laat zich helaas raden: een rommelige wedstrijd (zeker van de zijde van Borussia), een zwaar ongeconcentreerde scheidsrechter die de weg volledig kwijt leek met als gevolg een Augsburg dat kansen rook en die terecht greep. Een 1-3 verliespartij was het eindresultaat. Dat betekende tevens de eerste competitienederlaag voor de voorzitter sinds ruim 2 jaar (3-5-2013 Borussia – Schalke 0-1).

Augsburg 23 mei laatste speelronde CLplaatsing3

Maar ach, niemand maalde er eigenlijk om. Vanaf 11.00u was het al volop Partystimmung in het Fanhaus. Die bereikte het hoogtepunt toen de Nordkurve van Aktivia-Borussia aldaar arriveerde. Henny, Mart, Bart, Joop en Paul waren nog niet binnen of de ene na de andere fanklassieker schalde uit de luidsprekers. Met als toetje nog de Klassiker van Die Toten Hosen die nog maar eens een keer benadrukten naar welke club goeie spelers beter niet naartoe kunnen gaan….Spektakel alom, iedereen in gute Laune en uit volle borst aan het meezingen. Het laat nog maar eens zien wat de geilste Club der Welt is…..De inmiddels traditionele gasten uit Liverpool genoten zichtbaar mee.

Augsburg 23 mei laatste speelronde CLplaatsing

Want ook al hebben ze 2x verloren van Augsburg, het was natuurlijk een seizoen waarbij de superlatieven zich opeen stapelden. Niet verloren van FCB (zelfs geen tegengoal en gewonnen in München), slechts 6 competitienederlagen, 19 overwinningen, 2 goeie wedstrijden tegen Sevilla (desondanks uitgeschakeld) en uiteindelijk de beste Rückrunde-Mannschafft. Enige smetje was het Eigentor des Monats van Christoph Kramer in Dortmund en de uitschakeling voor de beker tegen Bielefeld. Maar dat doet er nu ook niet meer toe.

Een dik verdiende 3e plaats op het eind. De vraag is nu: bij wie komen we in de poule?? Liefst natuurlijk in de poule waar PSV (onbegrijpelijk) poulehoofd is. Dat wordt immers een thuiswedstrijd extra. Maar stiekem dromen we van een reisje naar Madrid, Barcelona of Londen. Wie auch immer, Aktivia-Borussia ist mittendrin statt nur dabei.

Augsburg 23 mei laatste speelronde CLplaatsing2

Leute, op een hopelijk weer net zo’n succesvol seizoen als dit. Champions League, FCB, Weihnachtsmarkt….ik hoop dat we er weer bij kunnen zijn. We gaan in ieder geval ons best ervoor doen.

Liebe Grüsse,
Euer Pauli

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


− vijf = 1