Van Weihnachtsmarkt tot Borussiateller….alles vom feinsten!

Kerstwedstrijd Hertha 1

Het is weer wintertijd en de Hinrunde nadert zijn einde. Traditioneel betekent dit dat de Weihnachtsmarkt-wedstrijd weer voor de deur staat. De voorzitter van Aktivia-Borussia heeft al enkele jaren verstek laten gaan bij dit uitje, omdat hij de Weihnachtsmarkt in MG-city nooit zo heel hoog aansloeg en niet associeerde met Fankultur. Maar onder een brede laag van de fanclub werd dit gevoel niet gedeeld, dus tsja, dan moet je als voorzitter einfach mal hinein ins vergnügen. Aldus geschiedde.

Kerstwedstrijd Hertha 5

20141206_133132

En eerlijk is eerlijk…de Weihnachtsmarkt op de Alter Markt is er dik op vooruit gegaan. Waren het 5 jaar geleden nog 5 onnozele kraampjes in kille atmosfeer, anno 2014 is ie uitgegroeid tot een heuse attractie waar zelfs onze eigen Borussia niet ontbreekt getuige een kraampje met allerlei grün-weisse lekkernijen. Riesige Wursten in een lekker stokbroodje, Glühwein en (Alt)Bier. Dat alles gelardeerd met kerstmuziek waarbij zelfs Die Toten Hosen niet ontbreken….alles vom feinsten. De diehard Weihnachtsmarkt-gangers Carlien, Martijn, Bart en Jelger genoten met volle teugen evenals Pauli die het geheel absoluut kon waarderen.

Kerstwedstrijd Hertha 2

Kerstwedstrijd Hertha 4

Het was zo gezellig dat we bijna vergaten dat we ook nog naar het stadion moesten, voor datgene waar we eigenlijk voor komen: onze Borussia tegen Hertha BSC. Dat is dan het nadeel van de Alter Markt: om bij het stadion te komen ben je langer onderweg dan wanneer je vanuit Roermond de auto pakt. Maar ach, je krijgt er een mooie wandeling voor terug door het historische stadshart van Mönchengladbach. Ik was hier al lang niet meer geweest en eerlijk gezegd weet ik nu ook weer waarom. Oh ja, de pendelbussen naar het stadion vertrekken al enige jaren vanaf de achterzijde van het station. Nog ietsje verder lopen dan maar.

Eenmaal in de bussen volle vaart naar het Borussia-Park. Hoewel…volle vaart….door het ietwat verlate tijdstip royale filevorming en dus vertraging. Ook nu weet ik waarom ik die busritjes niet meer mis….Met een lange wachtrij bij de ingang en de even noodzakelijke als traditionele Pinkelstopp in de bossage bij het verlaten van de bus in het vooruitzicht begon zelfs de immer relaxte Schatzmeister zich af te vragen of we de Mannschafftsaufstellung en Elf vom Niederrhein nog wel konden meezingen. Uiteindelijk zaten we pünktlich 15.29u bij het 3e couplet van Die Elf vom Niederrrhein op onze stoeltjes. Keurig op tijd!

Dan de wedstrijd. In het begin zoals zo vaak dit seizoen alles vom feinsten. Een snelle 1-0 van Tony Jantschke, daarna beetje loeren, maar dan toch de 1-1 uit het niets tegen omdat Borussia zelf verzuimt om uit te lopen. In de tweede helft balbezit voor Hertha, maar Borussia gevaarlijk door snelle uitbraken. Paar goeie counters werden goed gepareerd door de Hertha-keeper. Dan toch de 2-1 dankzij een mooie pass van Xhaka op Dominguez die de bal prima voorgeeft op Raffael die de bal alleen nog maar hoeft binnen te tikken. Gelukkig weet hij deze keer niet de man op de doellijn te raken en schiet hij beheerst binnen. Daarna blijft de beslissing enige tijd uit totdat in de 83e minuut weer vlijmscherp gecounterd wordt. Een 3 tegen 1 situatie wordt nog bijna verprutst maar met wat kunst- en vliegwerk staat dan toch de 3-1 van Hazard op het bord. Beetje jammer dat in blessuretijd nog een strafschop aan Hertha wordt gegeven, waardoor de 3-2 stand op het bord komt. Eindelijk weer een overwinning, zij het dat die toch enigszins moeizaam tot stand kwam. Maar daar heeft achteraf niemand het meer over.

Na afloop in plaats van de bus teruggelopen richting auto in het centrum. Ergens op 1/3 bij een Grieks restaurant een hapje gegeten. De porties waren royaal und alles vom feinsten. Vooral de tweepersoons Borussiateller met Rinderleber zou in menig sterrenrestaurant niet misstaan hebben. Alleen zullen ze er daar niet herhaaldelijk op aandringen om hetgeen je niet opgegeten hebt mee naar huis te nemen. Maar de magen waren goed gevuld voor de terugreis naar Deventer, Roermond en Breda. Wel nog even lopen door nachtelijk Mönchengladbach.

Kerstwedstrijd Hertha 3

Ergo: het was weer een mooi dagje. De Weihnachtsmarkt is nu ook door de voorzitter goedgekeurd, we hebben zitten bunkeren bij de Griek en oh ja we hebben tussen al dit consumeren door ook nog een voetbalwedstrijd gezien die door onze favorieten met 3-2 winnend werd afgesloten.

WEITER SO!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


3 + = vijf