Bayern & Mainz: ongeslagen status Borussia blijft overeind

Het is een mooie seizoensstart voor Borussia Mönchengladbach, 17 wedstrijden achter elkaar ongeslagen!! Zowel bij de thuiswedstrijden tegen Mainz en Bayern München was Aktivia Borussia ‘dabei’ om unsere Mannshaft te ondersteunen. Het waren succesvolle, maar vooral ook gezellige zondagen.

Mainz 05 (5 oktober 2014)
Bij de wedstrijd Borussia Mönchengladbach tegen FSV Mainz 05 kon Aktivia Borussia weer 2 mensen laten debuteren in Borussia Park. Ferdi en Sven waren voor het eerst getuige van de prachtige sfeer en een gezellige dag Borussia (ouderwets heen & weer met de trein).
Na wat biertjes onderweg en in het Fanhaus gingen we met 7 Holländische fans naar het stadion. Paul en Joop waren inmiddels vanuit Limburg aangesloten bij de ‘Bredase bende’. Gelukkig waren we prima op tijd op onze plekken voor de Mannshaftsaufstellung en Die Elf von Niederrhein.
De wedstrijd begon daarna uitstekend. Na ongeveer een kwartier kwam ons geliefde clubje terecht op een 1-0 voorsprong door een prachtig doelpunt van Max Kruse. Na een half uur werd de tot dan toe leuke wedstrijd wreed verstoord door onterechte penalty voor Mainz, dat tot dan toe nauwelijks op de helft van onze Borussia was geweest. Het gevolg was een rommelig verder verloop van de eerste helft en een ruststand van 1-1. Na een knoeierig begin van de tweede helft kwam Borussia beter in de wedstrijd en kwamen er ook weer kansen. In het laatste deel van de wedstrijd waren er zelfs nog twee geweldige kansen voor de Fohlen. Helaas passeerde de bal de doellijn niet en bleef het 1-1. Eigenlijk heeft Mainz een punt gestolen uit het Borussiapark. Beide ploegen blijven ongeslagen. Natuurlijk was het wel een leuke voetbalavond, die op het station Mönchengladbach nog afgesloten werd met 2 gezellig zingende Borussia-dames uit Zwitserland en daarna het treintje naar Breda. Paul en Joop waren inmiddels waarschijnlijk al thuis in Limburg.

1378180_737130496360682_3292274369358608313_n

20141005_211615

Bayern München (27 oktober 2014)
Met z’n zessen waren we erbij bij deze kraker tussen de nummer 1 en 2 van de Bundesliga. Fans uit Panningen, Helden, Breda en Delft, internationaaaallll…!!!
Het werd een geweldige wedstrijd van onze geliefde Borussia Mönchengladbach tegen koploper FC Bayern München. Hoewel Gladbach enigszins angstig aan de wedstrijd begon waardoor de gasten zich een enorm balbezit konden permitteren werd het een geweldig spannende wedstrijd waarin de beste kansen voor onze Borussia waren. Ondanks dit bleef de klassieker steken op 0-0. Gezien de resultaten die de gasten in de afgelopen weken hebben neergezet mag Borussia behoorlijk trots zijn op dit resultaat. Wij hebben in ieder geval een geweldige avond gehad!

foto Bayern kaartje

Voor de scorebord-historici nog een boeiend feitje: de laatste keer dat Borussia de eerste 10 competitiewedstrijden ongeslagen bleef was 44 jaar geleden. Dat jaar won onze VfL de Double……..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


9 × = vierenvijftig