1e bezoeken seizoen 2014-2015 tegen Schalke 04 en Villarreal

Bundesliga tegen Schalke 04: 3-1 zege!

Op zaterdag 13 september gingen fanclubleden Joop, Mart, Henny en Bart naar ons geliefde VfL Borussia 1900 e.V. Mönchengladbach. Onze Mannschaft moest in het eigen Borussia-Park aantreden tegen FC Schalke ’04 uit Gelsenkirchen. Maar uiteraard werd voorafgaand aan de wedstrijd gezellig een biertje gedronken tussen vele andere fans in Fanhaus. Daarna op naar het stadion waar eerst een lekkere currywurst & pommes gegeten werd. Met een drankje in de hand zocht en vervolgens onze stoeltjes in het vertrouwde vak 19A van de Nordkurve op. Na een altijd sfeervolle aankondiging van de spelers en het meezingen van Die Elf Von Niederrhein kon de wedstrijd beginnen.
De eerste 8 minuten van de wedstrijd waren helaas voor de uitploeg, die zonder Klaas Jan Huntelaar in de basis speelde. Daarna werd het een gelijkopgaand duel. De trouwe fans van de thuisploeg werden na 18 minuten beloond met de 1-0 door André Hahn. In de 12 hectische minuten na rust zorgde dezelfde Hahn ook voor de 2-0. Terwijl wij nog aan het ‘jubeln’ waren voor dit doelpunt werd aan de andere kant van het veld de bal op de penaltystip gelegd voor handsbal waarna Choupo-Moting de aansluittreffer voor Schalke verzilverde. In de 56ste minuut maakte Max Kruse de 3-1 en in de 79ste minuut werd de zege verzilverd door Raffael. Hoewel we in het begin vaak hebben moeten ‘bangen’ hebben we een geweldige voetbalavond gehad en werd Schalke 04 compleet naar huis gespeeld. Danke Borussia!!

Bundesliga kaartje Schalke 04

Europacup tegen Villarreal: 1-1

Op donderdagavond 18 september was de fanclub wederom aanwezig. Joop was er voor de 2e keer in 1 week en fanclubvoorzitter Paul was er dit seizoen voor het eerst bij. De gelegenheid: Europaleague-wedstrijd Borussia Mönchengladbach-Villarreal CF geweest. In een sterkte eerste helft kwam onze Borussia in de 21ste minuut met 1-0 voor door een doelpunt van Herrmann. In deze helft kreeg MG nog twee mooie kansen om de voorsprong uit te breiden. Helaas werden deze kansen niet verzilverd. In een slechte tweede helft kreeg Villarreal steeds meer mogelijkheden In de 68ste minuut schoot Uche de verdiende 1-1 in, waarop een handje vol bezoekende supporters hun club kon toejuichen. In de laatste minuten trachtte Borussia de winst nog te verzilveren in een slotoffensief. In de ogen van het publiek werd de thuisploeg een penalty onthouden na een handsbal. Uiteindelijk was voor de neutrale toeschouwer de 1-1 een verdiende uitslag, maar ‘we’ zijn het daar natuurlijk niet mee eens. Misschien moet de fanclubvoorzitter dit jaar maar weer eens gewoon thuis blijven zodat er gewonnen kan worden….

Fanchoreo Nordkurve Europapokal Villarreal

Europaleague kaartje Villarreal

Villarreal Paul Joop fanhaus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


vier + 1 =