Wieder einmal gegen die kleine Borussia: 2-0!!!

Een mooie najaars-zaterdagmiddag (5 oktober 2013) in de regio Niederrhein stond de fanclub + ‘aanhang’ te wachten. Mooi voor de voorzitter, omdat die eerst in Niederkrüchten nog wat traditionele Duitse boodschappen had gedaan en dat ter plekke afsloot met een traditioneel gerecht (currywurst & pommes).

20131005_122222

En mooi voor de ‘Hollanders’ uit het Aktivia-gezelschap (St. Pauli + Bas en de inmiddels oude bekenden Wim en David Bot uit Delft die samen met de Schatzmeister traditioneel helemaal per trein waren afgereisd naar Mönchengladbach HBf.

20131005_140704
20131005_133644
20131005_133650

Al rond 13.15u waren de meesten, behalve de jonges oeht Helje Dörp, Kepel en Egchel, maar inclusief pa en ma Christiaens, present in het Fanhaus. Voorzitter Pauli was speciaal vroeg afgereisd om te zien of onze Fanclub-sjaal ergens ophing. En jawel hoor, fraai pronkt de sjaal aan de muur. Goed zichtbaar voor iedereen die naar het toilet moet. Super! Aktivia-Borussia mittendrin statt nur dabei.
20131005_131700

Gemoedelijk werd er Pils und Alt gedronken en werden wat foto’s gemaakt van o.a. Pauli en St. Pauli. Amusement gegarandeerd want FC K*** was live op tv en dat zorgde voor enige hilariteit onder de vele bezoekers van het Fanhaus. Gelukkig kwam de afdeling Peel en Maas toch al binnendruppelen bij het Fanhaus toen we net gingen vertrekken, dus die hoefden we ook niet meer te zoeken.

In het stadion weer opvallend veel geel-zwarten. Ondanks dat ik natuurlijk sympathie heb voor de groen-witte Borussia blijft dat toch een mooie aanblik. We zaten wat verspreid, waardoor enkelen wel akelig dicht bij het uitvak moesten plaatsnemen. Dat ging helaas niet anders. De wedstrijd begon en al snel werd duidelijk dat de gelen veel beter waren dan de witten. Veel voetballend vermogen in deze Europese topploeg, maar wij hebben Ter Stegen. Niet voor niets steken opnieuw geruchten de kop op dat Barcelona interesse heeft. Dan hebben ze voor het eerst sinds tijden tenminste ook een fatsoenlijke keeper. De rust werd met veel kunst- en vliegwerk gehaald. Toch kon de Schatzmeister wel eens voorspellende gaven hebben getuige zijn uitspraak ‘toch jammer dat straks alle goals aan de andere kant vallen’.

De tweede helft ging aanvankelijk op oude voet verder. Vooral Dortmund wat klok sloeg, maar de onzen kwamen er wat beter in en er werd zowaar een kans uitgespeeld die Wendt eigenlijk had moeten maken. Maar dat was wel heeeeeel onterecht geweest ;-) . Wel terecht was de penalty die we kregen in de 81e minuut. De 2e aanval van Gladbach werd bruut beëindigd door Hummels: rood voor hem en een penalty voor Borussia. Kruse achter de bal. Zou dat wel goed gaan, een speler die niet in de wedstrijd zit een penalty laten nemen? Bart en ik memoreren Messi in de 0-0 tegen Sevilla. Maar Kruse blijkt een koele kikker en schuift feilloos de 1-0 binnen. Ongelooflijk. Het werd nog gekker want een paar minuten later profiteerde Raffael optimaal van het gat in de verdediging dat was ontstaan na het wegvallen van Hummels: 2-0! Wie had dat na 80 minuten gedacht. Das Spiel auf dem Kopf und eine tolle Siegesstimmung. Als we zelfs dit soort wedstrijden winnen staan we ineens vierde.

601596_605988396125581_1212744051_n

Goedgemutst dus weer naar huis. Nog even langs het Fanhaus en door naar Kothausen waar deze keer niemand was weggesleept. WEITER SO JUNGS!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *


acht × = 48